• Ново
Автоматскиот менувач Flexplate одговара: 1986- OldsMobile Delta 88, 1986- Buick Lesabre

Автоматскиот менувач Flexplate одговара: 1986- OldsMobile Delta 88, 1986- Buick Lesabre

Buyers rating:
DEN 4639.84

Износ

Возилата со автоматски преноси имаат флексибилна плоча. Флексни плочи ги поврзуваат моторот и менувачот. Повеќето флексибилни плочи се изработени од густо парче лим со дупки за завртки за конверторот на вртежниот момент и забите за стартерот. Работата на флексибилна плоча е да овозможи проширување на конверторот на вртежниот момент како што се зголемува моторот RPM. Постојаната експанзија и контракција на флексибилна плоча со текот на времето може да резултира со пукнатини и/или стрижење на флексибилната плоча. Оштетената флекс плоча може да создаде сериозна (скапа) штета. Скршените флексибилни плочи не можат да се санираат, тие мора да бидат заменети. АТП флексибилните плочи се изработени од висококвалитетен челик и содржат правилно растојание на дупката за завртки и заби на прстенести заби исто како и оригиналниот дел за да се обезбеди долг живот и трајност на автоматски менувач на менувачот.

Карактеристики

Производи во категоријата